Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J39a19r87a 88R84a64n28k

6. 11. 2016 0:15

Karma a dikR^

Bohuzel stale neni dostatek literatury od soucasnych cinskych spisovatelu prelozen do cestiny a mnoho Cechu v Cine nepracuje a nejake navstevy pana Olsera u nekoho, kde se tehdy mohl zadarmo vyspat a pak opevovat, n cteni jeho obdivuhodnych, stale se opakujicich blogu bylo nutne pancerove obrneni, pokud jsme nechteli byt smazani. Pan Olser zrejme odesel do "Happy hunting grounds" -

tak ted mame Ovcacka a Hrad na cinskou a tibetskou historii, vsichni ostatni lzou.

0 0
možnosti

Paradoxem na setkání s Dalajlámou je, že on už se vzdal před řadou let nároku na světskou moc v Tibetu ( jako šéf exilové vlády ji však nerozpustil), ale vítači propagují jeho vládu a ještě k tomu vyzývají k ozbrojenému boji, neb vlajka je rovněž symbolem těch, co se se zbraní v ruce střetli s Číňany.

U některých lze říci známé, že nevědomost hříchu nečiní, ale u politiků a třeba u rektorů a dalších to je blbost hodná odsudku.

2 2
možnosti
Foto

Vlajka za nic nemůže, za vše mohou darebáci, kteří ji vyvěšují.

2 6
možnosti

To je moudro, to by se mělo tesat.

2 1
možnosti

Jak vidíte v diskusi, Zemanovi adoranti vidí tento problém všude jinde, jen ne u svého guru. Jinak samozřejmě R^R^.

5 3
možnosti
Foto

To není o adoraci Zemana, ale o vidění širších souvislostí.

S Tibetem má bohužel Zeman pravdu, ovšem závady, a to až tristní, najdete v naprosto každé zemi. Takže pravdu má i autor, ale jen v tom, že úplně košer není nikdo.

Realistovi je jasné, že vyhlídky Tibetu na osamostanění jsou prakticky nulové a je otázkou, k čemu by takové osamostatnění vedlo. Nabízí se také otázka, kam by Tibet dnes dospěl, kdyby se nestal součástí Číny.

Vzhledem k poloze a tehdejšímu zřízení (tuhá nadvláda početné teokracie), jakož i všeobecné bídě, žádné zářné vyhlídky nevidím. Tibet by byl pastvou pro Amnesty International, pokud by se do něj vůbec někdo od nich dostal. Pokud by se obyvatelé dostali ven, dnes by patrně táýbořili v Paříži u Stalingradu (metro). Čili stávající stav je pro nás, ale i pro tamní obyvatele poměrně přijatelný až výhodný.

Chcete-li s někým jednat o lidských právech a přispět tím ke zlepšení těchto práv, nemůžete se šprajcovat, musíte jednat po dobrém. Bez strategického partnerství Čína nejedná, bez něj můžete leda plácat do větru nebo hučet do vrby. Vyvěšovat vlajky Tibetu je pošetilé, provokace může vést k zablokování vztahů a zakonzervování či dokonce utužení režimu. Třeba se Tibet nakonec přece jen dočká, byť o tom pochybuji. Díky mávání jeho vlajkami to ale nebude.

4 5
možnosti
Foto

Měli bychom se sebekriticky zamyslet nad vyvěšováním československé vlajky, kterou jsme ukradli Slovákům.

1 1
možnosti

Které jsme se dobrovolně nevzdali, jak jsme slíbili při rozdělování Československa. Není to sice zrovna krádež, ale taky nic, co bychom si jako právní stát mohli dát za rámeček. :-)

4 0
možnosti

Ti ptáci, tak to je opravdu hrůza, umávat tolik božích tvorečků.

3 1
možnosti
Foto

pochybuji, že by se ptáci dali umávat. Představte si to technicky. Spíš by se umávali ti Číňani.......

0 1
možnosti

D65a11d45a54k 12P22e85t82r

5. 11. 2016 6:54

Vlajky států Severní a Jižní Ameriky by se dle vašeho názoru také neměly vyvěšovat. Počet obětí původních obyvatel přesahuje sto milionů. Trhy s otroky raději pomineme.

7 3
možnosti

Proč dle autorova názoru ? Poč ne podle Zemanova názoru ?

3 0
možnosti

Takováto diskuze nikam nevede - to mohu argumentovat, že pod naší krásnou vlajkou se střílelo za 1.republiky do dělníků a popravovalo v 50.letech.

9 0
možnosti
Foto

Až na to, že s tou demagogií nezačal kolega (bloger) Pražák, nýbrž MZ. Kolegovi autorovi R^.

6 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS