Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Od početí je dítě jedinečná bytost s vlastním DNA. Potrat není nic jiného než asistovaná vražda. Je to objektivně špatný čin bez ohledu na okolnosti a pocity lidí. Ke špatnostem bude docházet vždy, avšak je iracionální je proto legalizovat. Potraty jsou pouze jedním z důsledků zcestných ideí, které zakořenili ve smýšlení lidí a zatemnili jim rozum, takže nedokáží a možná někdy ani nechtějí rozeznat dobro od zla.

0 7
možnosti

Vánoční kapr má taky unikátní DNA, a co z toho pro Součka plyne?

3 1
možnosti

J32a71n 73N10o42v74á30k

1. 7. 2013 13:09

Do kdy a jestli vůbec je potrat "vpořádku" je věc filozoficko-eticko-biologická a nemá dle mého objektivně platnou pravdu. Jinak je to ovšem s reálným životem. V tom prostě k potratům dochází ať si zákony a morálka hlásají co chtějí. Proto je lepší, aby je dělali doktoři v nemocnici než aby je dělaly někde pokoutně báby andělíčkářky. Zároveň bych doporučil, aby se dělalo všechno možné, aby o ně klesal zájem - tj. antikoncepce, anonymní porody s možností okamžité adopce, ... Pak se ten problém bude postupně řešit sám od sebe, protože to opravdu násilné ukončení života je.

0 0
možnosti
Foto

ale hlavně jakýkoli tlak na omezení svobody nemůže vycházet z ničeho jiného než z demokraticky schválené legislativy.....Katolické Polsko si demokraticky odhlasovalo protipotratové zákony, a mají je. Mě se nelíbí, ale respektuji to.

U nás je proti potratům menšina, tak se taky MUSÍ přizpůsobit demokraticky uzákoněnému povolení potratů.

Tzv. "morální hledisko" nesmí suplovat zákonnost, neboť je ryze subjektivní povahy, může apelovat na lidi, ale větší právo nemá.

4 0
možnosti
Foto

PROMLUVA k otcům regulátorům.

Vaše vyživovací povinnosti také začínají až porodem, takže se smiřte se stejným načasováním vašich práv k dítěti. Tečka. Do vagíny smíte jen, jste-li zván. Nepatří vám tam nic......a tu jednu línou buňku jste dal stejně darem jako se dává bonboniéra na návštěvě. Nevyplývají z ní žádná práva.;-D

9 0
možnosti

Problém bude asi ve vaší naprosto liché argumentaci a nepochopení pojmů axiom a důkaz. Vaše tvrzení: "Plod je živým člověkem" Váš důkaz: " V jistém okamžiku se z plodu stává člověk." (tvrdíte-li, že je toto důkaz, že plod je živým člověkem, je to také důkaz, že vajíčko či spermie je živý člověk)

Nyní Váš komentář k "důkazu": "Důkaz vychází z axiomu, že člověk má nezadatelné právo na život, čili zabít člověka je zločin."  - Jak z tohoto "axiomu" důkaz (pro jistotu připomínám: "V jistém okamžiku se z plodu stává člověk.") vychází? Řečnická otázka - jistěže nijak. Myslím, že to chtělo dávat pozor na střední při matice;-)

5 0
možnosti

Já hlavně nesouhlasím s "rychlým" řešením předchozí nezodpovědnosti, jakým potratová pilulka je. Nesouhlasím ani s tím, jak jsou bagatelizovány její zdravotní rizika. O potratu si musí rozhodnout každá jednotlivá matka a pak se s ním musí taky sama vyrovnat a celý zbytek života s tím vědomím žít, ať to tedy zůstane na ní! Nemůžeme do toho mluvit ani já, ani Vy, ani nikdo další!

3 1
možnosti

Ta pilulka není rychlejším řešením, ale šetrnějším.

3 0
možnosti
Foto

Á, další chytrák, co by chtěl lidem určovat co smí se svým životem a tělem dělat.

Že se na to už nevybodnete!

Už název článku vypovídá že byste ženám nejraději to právo vzal.

Vás nějak osobně  ovlivňuje, když jde někdo cizí na potrat? Jestli Vám tolik leží na srdci potracené děti, běžte do terénu a osobně, pozitivně motivujte ženy, aby si nechtěňátko ponechaly,  přispívejte na jeho výživu a výchovu... Pak budete jistojistě užitečnější než takovýmto zbytečným článkem...

12 4
možnosti

Jenomže ono nejde o život té ženy.

Jde o život dítěte, která má také otce, prarodiče, někdy sourozence... TI VŠICHNI  do toho majuí co mluvit.

1 6
možnosti

Žena není otrok ani robot na plození dětí. Nechte proto na ní, jak se svým těhotentsvím naloží. :-/

11 2
možnosti

Problém je v tom "jejím těhotenství".

0 0
možnosti
Foto

Potíž je, že plod do určitého stupně zralosti není schopen přežít mimo tělo matky. Je sice živý, ale jeho životaschopnost je značně omezená.

Divil byste se, kolik plodů je běžně potraceno samovolně. Takový potrat se může projevit třeba jen jako zpožděná menstruace.

"Příroda" běžně s mláďaty plýtvá. Ryby požírají vlastní oplodněné jikry a plůdky, šelmy žerou mláďata (samci zejména ta, která považují za cizí, samice ale klidně i vlastní), některé ptačí druhy zastýlají vlastní snůšku, objeví-li se v ní kukaččí vejce, kukaččí mládě vyhazuje z hnízd všechna ostatní vajíčka, atd...atd...

Nelíbí-li se Vám potraty, bojujte raději proto nechtěnému početí. To by možná mohla být ta správná parketa pro muže. Ovšem za předpokladu, že se postarají sami, tedy nebudou zodpovědnost přenášet na ženu. 

Nejsou-li sami vlastními silami schopni zamezit nechtěnému početí, ať raději mlčí ;-)

8 1
možnosti

Máte pravdu, že plod se vyvíjí a není schopen přežít mimo tělo matky. Dokonce, ve srovnání s jinými savci, se dítě rodí "značně nedonošené" a je těžce závislé na podpoře matky. Na druhou stranu medicína dokáže uchovat při životě mimo tělo matky plody i dlouho před devítiměsíčním termínem.

Ano, máte pravdu, že spousta embryí odumírá v těle matky, která o tom ani nemusí vědět.

Tím vším chci říci, že neexistuje a principiálně (biologicky a eticky) nemůže nikdy existovat hranice mezi člověkem a věcí, resp. pouhým shlukem buněk. Člověk se pozvolna vyvíjí. Tak jako se plod stále více podobá člověku, tak také stále více cítí, vnímá... Ale pořád je to zárodek člověka, který by si zasloužil úctu. Je to plod otce a matky, a i když je matka "odsouzena" nosit jej ve svém těle, neznamená tato skutečnost vyvázání vztahu ani odpovědnosti ze strany otce.

Říci, že si matka může se svým tělem dělat co se jí zachce je jen únikem od údělu, že matka v sobě nosí zárodek jiného člověka, který byl "stvořen" podílem otce i matky, jenž však po dobu zrání "obsazuje" matčino, nikoli otcovo tělo.

2 1
možnosti
Foto

A pokud je, dle některých, potrat v pořádku, tak by mělo být trestně nepostižitelné vybírat vejce z hnízda orla skalního, např. A ejhle, ono není. Takový pták má u nás daleko větší právní ochranu než člověk...

1 3
možnosti

Tam jde zase o to, že těch ptáků je málo. Je to přírodní vzácnost, nikoli soucit s nenarozeným mládětem.

3 0
možnosti

Měl byste se vyjdařovat k problémům, které se vás bezprostředně týkají. Ženám nechte, co jejich doménou jest.

6 1
možnosti

Plod, pokud je mi známo, není součást těla ženy, ale vyvíjející se samostatný člověk, který vznikl spojením mužských a ženských pohlavních buněk.

1 3
možnosti
  • Počet článků 36
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1035x
Jsem jen hloupý zahradník.

Seznam rubrik