Martin Pražák

Prezidentova tibetská vlajka

5. 11. 2016 6:16:10
Miluju prezidenta. Líbí se mi, jak se vypořádal s vyvěšovači tibetské vlajky ve Frenštátě pod Radhoštěm.

Říkal, že si nastudoval historii Tibetu a ví, že to byla otrokářsko-feudální společnost. Dobře také popsal tresty, jaké tibetští kněží, lámové, v minulosti používali.

„Pokud jsi bez dovolení přespal na pozemku lámy, bude ti uťata ruka. Dalším trestem bylo vylupování očí nebo zakovávání otroků do řetězů. A to si prosím uvědomte, že Tibet má nadmořskou výšku čtyři tisíce metrů,“ poukázal.

Na adresu těch, co v rukou drželi tibetskou vlajku, pak hlava státu řekla. „Víte, kdy vznikla tibetská vlajka? V roce 1912. To znamená v době, kdy tam stále přežívala otrokářsko-feudální společnost. Společnost, nikoli stát, protože Tibet nikdy samostatným státem nebyl,“ prohlásil Zeman a dodal: „Mávejte si, jakou vlajkou chcete, ale bylo by dobré, že v tomto případě máváte otrokářskou vlajkou.“

Každému prezidentovu moudrost vykládám. Dokonce jsem si nastudoval kulturní revoluci v Číně a v prezidentově duchu vykládám, že by také neměli vyvěšovat čínskou vlajku.

Kulturní revoluce přivodila smrt stovkám tisíc lidí, kteří se stali oběťmi vraždění rudých gard, rozvrat ekonomiky a obrovské ztráty na kulturním dědictví. Krutosti rudých gard dokládá například průběh výslechů, při nichž bylo přiznání vynucováno až 75 různými druhy mučení. Disidentům odsouzeným na smrt byla před veřejnou popravou přeťata průdušnice a nahrazena ocelovou trubičkou – aby mohli dýchat, ale nemohli vykřikovat protistátní hesla.

Výstižný je i popis likvidace drzého ptactva, které kradlo zrníčka z úrody. Každý číňan si musel pořídit mávátko a celá Čína mávala. Unavené ptactvo nemohlou usednout a padalo vysílením k zemi. Poté došlo k rozmnožení škodlivého hmyzu a celá úroda byla zničena.

Nebo to plnění plánu výroby železa. Plán se musí plnit, všichni musí přispět. Zemědělci dodali své pluhy a nářadí a plán byl zachráněn. Poté však nebylo čím obhospodařovat půdu a dodané železo bylo nekvalitní a k ničemu stejně nebylo.

To bylo za používání současné vlajky Číny. Těm co vyvěšují čínské vlajky a propagují servilitu k rudému obru by měli prezidentovu moudrost připomenout.

Autor: Martin Pražák | karma: 27.81 | přečteno: 1335 ×
Poslední články autora