Martin Pražák

Píše mi Babiš

5. 12. 2013 16:38:16
v posledním svém blogovém přísvěvku jsem se pozastavil nad neadekvátní reakcí poslankyně Dobešové (ANO), která odmítla prozradit, kdo je její poslanecký asistent, placený z veřejných peněz, (neřeknu, veřejnost to nezajímá..., sdělila). Ing. Babiš kupodivu odepsal.

Smutné je to, že toto balíkovské jednání poslankyně Dobešové nejen neodsoudil, napsal mi totéž, co řekla paní Dobešová, tedy že to nikoho nezajímá. Nevšimnul si ani, že se nepozastavuji nad asistentem, ale nad reakcí, kterou od nové ať-nám-nevládnou-balíci-strany nelze očekávat.

Ve svém idealismu jsem si maloval, že jakmile z ANO uslyším, něco jako stala se chyba, příště nic skrývat nebudeme, napíši hned oslavnou ódu, že ANO umí uznat svou chybu.

Dosti mne zasáhl další podraz ANO, kdy nezvolili čtvrtého místopředsedu poslanecké sněmovny. Pro shrnutí: strany rodící se koalice opakovaně deklarovali, že chtějí poměrné zastoupení místopředsedů ve sněmovně. Nechali si od čtvrté největší strany zvolit předsedu a místopředsedy a pak jim na oplátku nezvolili Kalouska. Chápu, Kalousek je takové zlo, že komunisté scházející se dnes se Severokorejci jsou svatí a také již mají svého komunistického místopředsedu zvoleného jak po másle.

Petr Gazdík také neprošel. Socdem opakovala, že poměrné zastoupení respektuje a drtivá většina ČSSD Gazdíka volila. Nevolila tedy drtivá většina ANO. Poslankyně Jermanová, která se TOPkou nechala, jako místopředsedkyně, zvolit řekla, že žádná dohoda s TOP09 uzavřena nebyla.

Třetí velké, hodně velké zklamání je poslanec Martin Komárek. Jeho komentáře rezonovali, pojmenovávali trefně mnoho skutečností. Lidé ho na ulici zastavovali a prosili ho, ať je nezklame, že nikomu jinému už nevěří.

Pan Komárek pak citoval svou manželku, která se do telefonu divila, jak to s takovými trotly a kydy vydrží čtyři roky. Manželka či volič má na taký názor právo. Volený zástupce však tímhle otevřeně POHRDÁ druhými zástupci, které vybrali voliči. Tohle před ním zvládlo jen málo politických balíků, ale rozhodně se netvářili jako spasitelé, jako ti kdo ozdraví politickou kulturu.

Nakonec má spekulace. Vypadá to, že velká část ANO svým ideálům věří a opravdu chtějí aby-bylo-lépe. Nicméně pokud si někdo myslí, že jen on má pravdu, jde o sektáře. Pomstít se Kalouskovi za předvolební boj je velmi lákavé, ale politickou kulturu změníte jen, když se přes domnělé či faktické křivdy z předvolební kampaně přenesete. Pokud také neplatí politické deklarace, ale jen smlouvy, komu se pak má věřit.

Autor: Martin Pražák | karma: 18.47 | přečteno: 912 ×
Poslední články autora