Diskuse

Porušení mezinárodního práva na Krymu

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A v Kyjevě mohli taky zcela legálně a demokraticky počkat na další volby než udělali převrat který svrhl demokraticky zvoleného prezidenta (Schváleno EU a USA) a demokraticky zvolený parlament (z kterého provýchodní poslance vyhnali)...

Myslím že jakákoli revoluce v zemi opravňuje libovolnou část k okamžité a jednostrané samostanosti aby se vyhla tomu že bude podléhat revoluční vládě kterou NECHCE.

3 0
možnosti

Legální cesta v podstatě neexistuje. Pouze soud v Haagu konstatoval, že nikdo nemůže bránit realizaci práva na sebeurčení. Cituji jeden diskusní příspěvek zde:

Po vyrieknutí rozsudku Medzinárodného súdneho dvora v Haagu nanezávislosť Kosova  "Predseda súdu,Japonec Hisaši Owada, v rozsudku uviedol, že medzinárodné právo„neobsahuje žiaden zákaz vyhlásenia nezávislosti“. Za takýto záver hlasovalodesať sudcov, štyria boli proti. Medzi tých, čo boli proti, sa zaradil ajslovenský sudca Peter Tomka. Ten je sudcom Medzinárodného súdneho dvora odroku 2003. Podľa haagskeho súdneho dvora deklarácia o nezávislostiKosova neporušila medzinárodné právo, pretože medzinárodné právo neobsahujezákaz takýchto deklarácií. Za takýto záver hlasovalo desať sudcov, ďalší trajaspolu s Tomkom boli proti." Je to tak ako píšete, dnes môževyhlásiť nezávislosť bez vysporiadania sa z pôvodnou krajinou každý národ.

2 0
možnosti

Právě že obyvatelé Krymu to s odtržením udělali správně. Nejprve si to odsouhlasili v referendu, poté se zkusili připojit k velkému sousedovi. Měli velké štěstí, že je vzal pod ochranná křídla. Kdyby čekali na schválení Kyjevem, věřte, že by se nedočkali. To samé udělal Masaryk, neptal se Rakouska - Uherska, mocnářství by jistě nesouhlasilo. V těchto situacích jde tzv. mezinárodní právo bokem. Jistě si dovedete představit, jak britské kolonie škemrají u královny, aby se jich dobrovolně vzdala, viz. třeba kolonie v severní Americe.

Bylo to nezadatelné právo místních, jim je putna, co si my myslíme. Zvláště, když dnes vidí tu genocidu, kterou používá kyjevská chunta k dosažení poslušnosti na vlastním obyvatelstvu na východě země. Tím se jim jen potvrdila správnost konání.

2 3
možnosti

To si slíznete od " proruských " Jinak super, karma R^

0 0
možnosti