Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RP

Bůh nikomu nic nedal, prostě proto, že žádný neexistuje ;-D

2 2
možnosti
Foto

Aspoň ne takový, jakého nám líčí církve.

0 0
možnosti
EB

Mě jen baví, jak o tom rozhodují muži, ale není to spíše věc té dotyčné ženy? Nechcete nechat rozhodnutí na ní? Ona to musí rozhodnout, ona s tím bude žít. Nevíte a ani neznáte důvody, proč se pro to některá žena chce nebo musí rozhodnout!!!!!!

12 0
možnosti
MP

Je mi líto, věc ženy to není, je to věc zákona, který rozhodnutí přísně reguluje.

0 7
možnosti

Pascalova sázka byl žert. Pokud to někdo bere vážně tak je to vrchol pokrytectví a licoměrnosti. Alternativní úvaha: Vezmu potaz možnost boží existence. Tato možnost i když ji silně nadsadím nebude větší než 0,001%, pravděpodobnost že ze všech náboženství na světě z nichž každé tvrdí že oni jediní mají pravdu ji máte zrovna vi je ještě mnohem menší. I když ze striktního hlediska by člověk měl být agnostikem pro praktické účely je logické dojít k aproximovanému ateismu. Brát v úvahu možnost existence boha dává asi takový smysl jako brát v úvahu možnou existenci lepríkónů.

Co se potratu týče. Nikdo z nich nemá radost. Jde vždy o smutnou a traumatizující zálěžitost. Proto si také v USA hnutí za obranu práva na potrat říkají pro-choice a ne pro-abortion. Nechtěné těhotenství ale může zničit životů více a to včetně života toho dítěte. Morálka je výsledkem konsenzu společnosti a my holt máme dosti rozumnou hranici 50 dnů.

6 0
možnosti
JC

Pascal byl hluboce věřící katolík a mystik. Jako velké množství velkých fysiků a matematiků...

Argumenty pro možnost existence Boha v menší než 0.001 % neuvádíte. Mohl byste svůj výpočet popsat a dosazené hodnoty identifikovat? A víte vůbec, jak se vypočítává pravděpodobnost?

0 0
možnosti
AT

Možná úmyslně jste se vyhnul případu, kdy je žena znásilněna nebo mírněji - přinucena ke styku. Já se vás ptám: je hodný úcty plod, který vznikl z totální neúcty k ženě a negativně se dotkl jejích práv? Který proti její vůli ovlivní celý její život?

Vím, že je to malé procento ze všech případů, které končí potratem a že potratové zákroky jsou spíše zneužívány jako forma brutální antikoncepce ale přesto existují a je nutné je vzít v úvahu.

0 0
možnosti
MP

děkuji za téma, rozhodněte, prosím do kdy plod či dítě, narozené znásilněné matce,  zabýt. To je jádro nesrovnalosti.

0 0
možnosti
PK

1) Lidský život není o nic hodnotnější než jakýkoli jiný život. (má naprosto stejnou hodnotu jako život králíka co jsem měl včera k obědu - ten měl prostě smůlu že jsem silnější a schopnější... stejně tak není o nic cennější než život mouchy kterých kvůli svému pohodlí likviduju stovky..

2) Nic jako duše neexistuje. Lidský mozek je počítač a lidské myšlení je program. 0 a 1 realizující prostou tranzistorovou logiku na synapsích v mozku.

3) Likvidace potomka je v přírodě zcela běžná. Když má tygřice problém ulovit dost potravy pro sebe a svá koťata obvykle je buď sežere - tím má šanci přežít do doby kdy se situace zlepší... a nebo selže a chcípne hlady... a po ní hladová mláďata taky.

(Nebo je zde metoda krys které se množí nekontrolovaně a případě se začnou žrát navzájem ve ekvivalentu války - a války i v lidském měřítku vznikají výhradně kvůli přelidnění a nedostatku zdrojů)

4) Bod 3 navíc prakticky automaticky eliminuje jedince s parametry které nejsou optimální pro přežití v daném prostředí a naopak umožňuje přežívat těm kteří jsou danou chvíli vybaveni lépe. Funguje to perferkně už miliardu let. Nevidím důvod na tom přístupu něco měnit protože pár lidí dospělo k deziluzi že se musí zodpovídat nějakému Bohu.

Co se ostatních argumentů týká tak daná "pravidla" s tímto prakticky nemají co dělat- opět vznikla výhradně metodou pokus/omyl kdy šlo o to jestli daná společnost bude fungovat v daných podmínkách a nebo ne. Ovšem podmínky prostředí se neustále mění, a je vhodné průběžně měnit pravidla.

0 2
možnosti
MP

Pane Kural, sorry, ale bod 1 a 2 myslíte smrtelně vážně? Když vám zemře vaše matka či vaše dítě, tak se vůbec nic nestalo? O existence duše ani nemluvě- city prožíváte rozumem???? Jdu se za vás modlit, ač nejsem věřící.8-o

1 0
možnosti
MH

s degenerací lidstva už nic neuděláme, to je prostě přírodní proces, každá civilizace nakonec nějak skončí

1 0
možnosti
  • Počet článků 36
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1035x
Jsem jen hloupý zahradník.

Seznam rubrik