Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K98a77r75e44l 23C64a82c55h

16. 3. 2014 14:20

Jsem ateista - nebo přesněji agnostik. Přesto bych v případě kandidatury pana Tomáše Halíka na presidenta republiky v přímé volbě hlasoval pro něj. Je to filosof, který nemá problém se svými oponenty. Dokáže každého chápat a s každým mluvit na rovinu a bez záště. Je to člověk, který má dar svým jednáním lidi spojovat a  ne rozeštvávat. Takového člověka potřebuje každá lidská společnost. Že ovšem naráží i na zlobu a nenávist u obzvláště militantních jedinců, či skupin, kterým je obecné smíření ve společnosti na překážku, je přirozené.

3 1
možnosti
MK

"nemá problém se svými oponenty" ;-D

Vtip dne ? ;-)

2 0
možnosti
MK

Na zapšklého žvanila a pochybného kněze fakt hrdý být nemůžu a nebudu.

2 2
možnosti
BT

no proč ne na vás taky nikdo hrdý nebude , proč taky ;-D

3 0
možnosti
BT

předpokládám že hodně lidí vůbec netušilo že taková cena existuje

1 0
možnosti
RH

Problém je, ze Templetonovu cenu zná a chape jen intelektualne zdatnější část populace, zatímco rychlobruslení není tak náročné.

3 0
možnosti
SB

Ale to, co jste napsal, neprosto nesouvisí s tím,co já na výroku pana Pražáka. Já vůbec nepíši o intelektuální náročnosti toho či onoho, ale to, zda ty dvě věci spolu mají nějakou souvislost. Vy si asi pana Halíka vážíte, já ho považuji za člověka, který jen trapně žvaní. I kdyby dostal sto takových ocenění, nezměním nic na svém názoru na něj, pouze si udělám negativní názor na to ocenění. Když tu cenu dostane i takový pan Halík, tak to o něčem svědčí. Ve Vašich očích o kvalitách pana Halíka, v ných očích o směšnosti takovéhoto ocenění.

Tady se naše názory mohou lišit, avšak neměly by se lišit v tom, že pan autor se vyjádřil trochu neohrabaně, což konec konců uznal i on sám. Prostě dával do souvislosti dvě věci, mezi kterými souvislost není.

3 1
možnosti
SB

Autor tohoto blogu se dopustil docela obyčejné demagogie, když srovnal to, že u sportovců nezkoumáme jejich názory, trak proč bychom je podle autora měli zkoumat u někoho, kdo dostal ocenění za své knihy a postoje?

Mezi těmito dvěma věcmi je ten rozdíl, že u sportovce neexistuje souvislost mezi jeho oceněním a jeho názory. Prostě sportovec buď dorazí do cíle první, jako slečna Samková nebo slečna Sáblíková, nebo druhý, jako slečna Coufalová nebo pan Moravec, a za to dostane medaili. Nebo také nedostane, když přijede až čtvrtý nebo třicátý šestý. Pan Halík však dostal ocenění za svou činnost na poli politiky, hlásání určitých názorů, prosazování určitých postojů apod., a proto tu oprávněnosti otázku klademe.  na rozdíl od slečny Samkové si zase u něj neklademe otázku, zda umí bruslit.

Nic více, nic méně.

2 1
možnosti
SB

Oprava přepsání: Chtěl jsem napsat "na rozdíl od slečny Sáblíkové".

0 0
možnosti
  • Počet článků 36
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1035x
Jsem jen hloupý zahradník.

Seznam rubrik