Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Souhlasím s autorem. Nikdo z nás (ani doktoři se na tom neshodnou) není schopen určit, kdy to je ještě "shluk" buněk a kdy už život dítěte, který máme chránit. Protože to nevíme, musíme tento život chránit již od začátku. Jaký rozdíl je v argumentaci ,,plod má milion buněk, tak chránit... plod má méně buněk než milion, tak roztrhat a odsát" a ,,dítě má árijskou krev, modré oči, tak přežije... dítě má židovskou krev, hnědé oči, tak do plynu"? V principu žádný.

1 4
možnosti
FL

"Protože to nevíme, musíme tento život chránit již od začátku" - Proč bychom museli, když nám to zákon nepřikazuje? Co jiného tady hraje roli?  "Jaký rozdíl je v argumentaci, plod má milion buněk, tak chránit..."  Rozdíl se v tom co říká zákon a rozdíl je v tom jak to cítíme. Jednak k živému člověku má společnost nějaké vazby, další věc je, menší pravděpodobnost, že ze zárodku vyroste dospělec.

1 0
možnosti
BM

Právo ženy na potrat by mělo zůstat právem ženy. Ona je nositelkou, ona jej musí porodit, ona se o něj bude za běžných okolností starat a nést největší zodpovědnost.

Ona musí vědět, jestli to může a chce dělat a jestli to zvládne. Takže je to její právo!!

5 0
možnosti
Foto

A proč tedy není "právem" matky taky zabití 2 letého postiženého syna? Vždyť se o něj stará, nese za něj odpovědnost, atd... To jako myslíte, že když je uvnitř těla, tak to není život?

0 2
možnosti
PK

Víte co, běžte na umělé oplodnění, nechte se inseminovat, plod donoste a poroďte a pak přijďte znovu rozumovat, třeba pak svou (kolegovu) hloupou otázku přehodnotíte ;-)

3 1
možnosti
FL

""V jistém okamžiku se z plodu stává živý člověk. Je lhostejné, zda je to v první sekundě po oplození, ve 3-tím, 12-tém, či 30-tém týdnu" - Může nám být lhostejné jak si to zadefinujeme a když si to zadefinujeme že to je to např. na konci 12. týdnu, tak v 11. týdnu plod ještě člověkem není a nevztahuje se na něj "nezadatelné právo na život". Tolik logika. Je to jasné?

2 1
možnosti
JS

Zase další muž, který má potřebu řešit potraty ... Rv

6 1
možnosti
OK

Možná proto, že potrat se vždy týká nejméně tří lidí.

0 2
možnosti
MR

Co je to "jistý okamžik" od kterého se plod stává člověkem?První týdny těhotenství je to jen shluk buněk a pokud se žena rozhodne z vážných důvodů pro potrat,tak to je jen a jen její věc.

4 1
možnosti
PL

shlukem buněk je člověk od narození do smrti...zabít ho je tedy morální kdykoliv?

0 2
možnosti
RK

Doporučil byste potrat paní Hitlerové, nebo Stalinové, paní Stodolové...? To je ale blbá otázka, co? Stejně jako ta vaše, která byla napsána s jediným cílem.

4 1
možnosti
JN

A doporučil byste teroristům nezabíjet 30 let staré plody v uniformách U.S army ? Doporučil byste mi nekecat vám do blogu ? Doporučil byste to všem....?

0 0
možnosti
  • Počet článků 36
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1035x
Jsem jen hloupý zahradník.

Seznam rubrik